V. Ponta vrea să schimbe mentalitatea românilor: să mânânce mai multă vită, să exporte mai mult porc

Data publicării:
ponta bou fb 1

Premierul a discutat, miercuri, pe tema consumului de carne la români cu unii dintre agricultorii prezenţi la Târgul internaţional de produse agricole INDAGRA, după ce a vizitat toate staulele cu animale, relatează Mediafax.

În cortul amenajat ca grajd pentru vaci, agricultorii i-au prezentat premierului diferite rase crescute pentru carne şi au arătat că în România au fost importate rase superioare pentru producţia de carne abia în urmă cu cinci-şase ani.

„Să facem campanie că, acum, porcii avem voie să-i exportăm în China, să mâncăm noi mai multă vită (...) Ca să-i schimbăm pe români de pe porc pe vită nu-i uşor, să ştiţi”, le-a spus şeful Executivului.

Victor Ponta a reluat această temă şi la finalul vizitei, arătând că exportul de carne creează şi posibilitate de creştere a acestui domeniu.

„Imediat după vizita pe care am avut-o la Beijing, autorităţile din China şi din România au lucrat împreună şi am primit răspunsul favorabil pentru deschiderea pieţei Chinei, o piaţă uriaşă, pentru producţia românească de carne de porc şi bovine”, a spus Victor Ponta.

El a susţinut că mentalitatea consumatorului unui anume tip de carne se schimbă în timp şi printr-un un efort conjugat al autorităţilor, opiniei publice şi presei.

„Ţine până la urmă nu doar de Guvern - că nu doar Guvernul poate să facă acest lucru - ţine de opinia publică, de mass-media, să încercăm să schimbăm anumite lucruri care ţin de mentalitatea de consumator. Faptul că se consumă în special carne de porc şi mai puţin carne de vită e o chestiune care se schimbă în timp şi pe care putem s-o facem toţi printr-un efort comun”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri