Va încheia România un nou acord cu FMI? Ce spune ministrul Finanţelor

Data actualizării: Data publicării:
logo FMI-2

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la Digi24, că nu se pune problema unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). El a subliniat că România are o rezervă financiară pentru a face faţă următoarelor 4 - 5 luni.

Întrebat dacă există varianta unui acord cu FMI, ministrul Florin Cîţu a răspuns negativ.

„În acest moment nu, nu discutăm despre aşa ceva. Avem un buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanţăm din piaţă. Şi astăzi (luni – n.r.) ne-am finanţat din piaţă şi când găsim soluţii bune ne finanţăm pentru a face aceste plăţi. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile. Acordurile cu instituţiile internaţionale sunt pe ultimul loc (...) Ne ajunge pentru 4-5 luni, cam aşa chiar mai mult, dar nu pot da cifrele exacte. Un acord cu instituţiile financiare externe este ultimul luat în calcul”, a răspuns Cîţu.

Ministrul a dat asigurări că nu vor exista probleme cu la plata la timp a salariilor, a pensiilor, a şomajului tehnic şi a altor facturi pe care le are Ministerul Finanţelor.

Citiți și:

Ministrul Finanțelor: Banii pentru plata șomajului tehnic vor fi luați din împrumuturi. Veniturile de la buget sunt în scădere

Vor avea demnitarii salariile tăiate? Florin Cîțu: Nu ne permitem multe războaie în acest moment

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri