Vâlcov anunță modificări la OUG 114. Ce nu se va schimba

Data actualizării: Data publicării:
bancnote 100 de lei bani_shutterstock_431687935
FOTO: Shutterstock

Consilierul premierului, Darius Vâlcov,a declarat duminică seară că nu se va rneunţa la „taxa pe lăcomie" din OUG 114,  dar că vor fi făcute anumite modificări ale OUG prin care este introdusă această taxă, în special pe zona de energie.

darius valcov inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu s-a pus niciodată problema (n.r. - renunţării la taxa pe lăcomie). Există discuţii pe taxa de lăcomie pe anumite aspecte, şi aici vorbim în special de partea de energie, şi acolo sunt nişte analize pentru că anul 2018, în afară de faptul că economia a dus-o într-un ritm bun, s-au făcut şi tot felul de analize care vor pregăti sau au pregătit reformele din acest an. Şi aici, în ceea ce priveşte energia, vorbim despre o componentă de reformă şi e posibil ca pe acest mic segment să se modifice”, a explicat Vâlcov.

El a susţinut că au fost presiuni uriaşe pentru a fi eliminată taxa pe lăcomie, cele mai multe de la piaţa de capital şi de la piaţa bancară.

În ceea ce priveşte nemulţumirile exprimate de UDMR în legătură cu actul normativ care instituie taxa pe lăcomie, el a subliniat UDMR nu a spus concret ce nemulţumiri are.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri