Vânzări de Crăciun. Milioane de porci, cozonaci și litri de vin

Data publicării:
27122012 20cozonaci 20vanzari-40851

De Sărbători se vând de patru ori mai multe preparate de carne, decât într-o perioadă obişnuită.

În total, pentru sărbatorile de iarnă au fost sacrificaţi aproximativ 1,6 milioane de porci, adică la fel ca anul trecut. Trei sferturi au fost animale crescute în gospodării, iar restul au provenit din abatoare. De altfel, patronatele confirmă că decembrie reprezintă cea mai bună lună pentru carnea de porc.

Iar la friptura merge un pahar de vin, prin urmare cramele şi magazinele de profil au avut vânzări-record zilele acestea. Cele mai căutate au fost vinurile cu preţul de 30-40 de lei pe litru. În total, românii au cumpărat de sărbători 40 de milioane de litri de vin. Tot de ordinul milioanelor au fost şi vânzările la cozonaci.

Din lipsă de timp, românii au renunţat la cozonacii tradiţionali făcuţi în casă şi au cumpărat din magazine. În total, au fost vândute șapte milioane de cozonaci în valoare de 2,2 milioane de euro.

La fel de bine s-au vândut şi dulciurile. Să presupunem că fiecare dintre cei 30 de mii de clienţi veniţi zilnic într-un hipermarket ar fi cheltuit 10 lei pe dulciuri. Asta ar duce vânzările de bomboane la suma de 300 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri