Victor Ponta: Master Planul pe Transport trebuie aplicat pe baza unui consens politic pe zece ani

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 1 1

Victor Ponta / FOTO: gov.ro

El a precizat că documentul va trebui prezentat şi preşedintelui ţării, înainte de acordul politic.

Victor Ponta a fost prezent, marţi, la sediul Ministerului Transporturilor, pentru prezentarea de către ministrul de resort, Ioan Rus, a priorităților de infrastructură rutieră aferent perioadei 2015-2016.

Premierul a explicat necesitatea unui acord politic prin faptul că este nevoie de garanţii de finanţare pe termen lung pentru constructori.

Ca să avem un Master Plan care va avea succes, trebuie să avem un acord pe zece ani pentru acest Master Plan. Dacă nu îl avem, n-are rost să vă apucați de treabă. Să-i prezentăm, încă o dată, președintelui situația actuală și, în final, să avem un acord pe care să și-l asume, pe care îl respectă toată lumea”, a declarat șeful guvernului.

La începutul lunii octombrie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat Master Planul general de transport al României în faţa comisiilor parlamentare de transporturi, documentul cuprinzând toate intervenţiile în infrastructură pentru 2014-2030.

Proiectele de autostrăzi incluse în Master Plan sunt Sibiu - Braşov (103 km), Ploieşti - Comarnic (49 km), Craiova - Piteşti (115 km), Comarnic - Braşov (54 km), Braşov - Bacău (158 km) şi Gilău - Borş (177 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de 6,58 miliarde euro fără TVA, potrivit unui document de sinteză furnizat de Ministerul Transporturilor.

 

În plus, Master Planul cuprinde construcţia de drumuri expres însumând aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizând circa 17,5 miliarde euro fără TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri