Victor Ponta: Multinaționalele sunt singurele companii care vor rezista „revoluției fiscale”

Data actualizării: Data publicării:
ponta la digi

Fostul premier Victor Ponta a declarat, la Jurnal de seară, că multinaționalele, alături de firmele de stat, sunt singurele companii care vor rezista foarte bine „revoluției fiscale”, iar cele mai afectate vor fi firmele de mijloc.

Revoluția fiscală a pornit de la o scamatorie(...) Povestea asta că guvernul se luptă cu multinaționalele - dincolo de faptul că sună a Venezuela a lui Hugo Chavez - multinaționalele sunt singurele companii care vor rezista foarte bine, au departament de contabilitate. Kaufland, de exemplu, a mărit salariile, normal, a pus mărirea de salariu în produsele pe care le cumpărăm noi. Vor rămâne firmele de stat, ori marile firme internaționale care își permit aceste șocuri”, spune Victor Ponta.

„În mijloc însă, nu va mai rămâne nimic, orice firmă românească care trebuie să-si angajeze un contabil, ca să vadă ce-i cu TVA split. Firmele din mijloc vor avea cel mai mult de suferit. Sunt echilibre care s-au creat greu, care au generate relații economice, politici, cu SUA, cu UE, relații internaționale, care acum se dau peste cap, fără să existe o viziune. Cum o să arate România la anul?  Nu poate nimeni să răspundă la întrebarea asta și asta e lucrul cel mai rău pentru o țară”, a precizat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri