Victor Ponta: Nu există o garanție că președintele va semna memorandumul cu FMI. În ultimul timp, e „cam incapabil” de dialog

Data publicării:
fmi la guvern-1

Întrebat de presă dacă a avut vreun dialog cu preşedintele legat de memorandumul cu FMI şi dacă există vreo garanţie că acesta va semna documentul, premierul a răspuns că nu. El i-a îndemnat pe jurnaliști să-l întrebe chiar pe președinte de acest fapt.

În cazul în care preşedintele nu va semna acest document, „nu se va întâmpla nimic”, susține Victor Ponta.

„Nu se va întâmpla nimic, pentru că există foarte clar angajamentul Guvernului şi al majorităţii parlamentare de a păstra stabilitatea macroeconomică a României. Singurul efect va fi acela că, probabil, nu vom mai beneficia de acel top-up de 10% la cofinanţare, ne lăsau să punem cofinanţarea din fonduri europene de 95% şi, aşa, o să rămână la 85%”, a explicat Victor Ponta.

Întrebat dacă va avea, totuşi, un dialog cu preşedintele pe această temă, premierul a răspuns că un dialog poate fi oricând doreşte şeful statului, dar în ultimul timp acesta este „cam incapabil” de dialog.

În decembrie, când preşedintele a refuzat să semneze memorandumul cu FMI, premierul Victor Ponta a declarat că România pierde astfel 150 de milioane de lei pe lună, banii reprezentând cei 10% în plus pentru cofinanţare de la UE, reamintește Mediafax.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu FMI, premierul a anunţat că acciza de 7 eurocenţi va fi introdusă din aprilie la benzină şi motorină, iar preşedintele Traian Băsescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI să redevină operaţional, deoarece memorandumul nu va include această măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri