Victor Ponta spune că nu va discuta cu FMI despre acciză

Data publicării:
ponta cu presa-1

„Vedem dacă suntem pe plus sau pe minus și după 1 iulie puteam veni cu măsuri de rectificare. Până atunci nu putem, sunt evaluări care trebuie confirmate pe primul trimestru”, a declarat Victor Ponta, luni dimineață.

Experţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale vor sosi mâine la Bucureşti. Oficialii vin pentru a doua evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut şi pentru completarea primei evaluări, care nu s-a încheiat pentru că preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze scrisoarea de intenţie.

Şeful statului s-a opus introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, iar Guvernul a decis amânarea aplicării ei timp de trei luni.

„Gaura” pe care o lasă la buget amânarea accizei este de circa 600 de milioane de lei.

Misiunea FMI se va încheia în 5 februarie. România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană, dar nu intenţionează să acceseze fonduri.

Scopul acordului este de a proteja România de eventuale şocuri din pieţele externe şi de a reduce costurile de finanţare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri