Sari la conținut

Victor Ponta: Vrem să facem din ANAF instituție de sine stătătoare, legătura directă cu MF duce încă la multă birocrație

ANAF, din punctul nostru de vedere și al rezultatelor pe care le vedeți, a trecut de perioada aceea, 2013, când cu sprijinul Băncii Mondiale am făcut o amplă restructurare. A început să lucreze din ce în ce mai eficient, aduce mai mulți bani. Vreau să continuăm această reformă, în așa fel încât să facem o instituție de sine stătătoare. Încă legătura directă cu Ministerul de Finanțe duce la multă birocrație și întârzie. Vreau să facem un sistem pe care îl au și SUA și alte țări și anume un board stabil, depolitizare și una din instituțiile cele mai eficiente din România”, a răspuns Victor Ponta.

Întrebat ce taxe și impozite ar urma să fie eliminate mai repede, dacă încasările vor fi la fel de bune pe viitor, Victor Ponta a răspuns că este vorba de taxele și impozitele care s-au amânat, „adică plafonarea la cinci salarii a CASS, scăderea la 5% a impozitului pe dividende, taxa pe construcții speciale, acciza”. 

Citiți și

Şeful ANAF critică instituţiile statului

Guvernul vrea să reducă taxele mai repede

Pe aceeași temă