Video. Cum arată autostrada Gilău-Nădășelu, blocată într-o pădure după ce lucrările au ajuns la jumătate

Data publicării:
Gilau Nadaselu

Potrivit filmării făcute de utilizatorii forum.peundemerg.ro, lucrările la autostradă sunt destul de avansate, acestea terminându-se însă brusc în dreptul unei păduri aflate pe traseul autostrăzii. Continuarea lucrărilor impune defrișarea pădurii întinse pe 7 hectare. Potrivit Ministerului Transporturilor, lucrările au început în aprilie 2014 și trebuie definitivate în aprilie 2016, termenul de execuție fiind de 24 de luni, din care 18 luni execuție și 6 luni proiectare.

Deși lucrările sunt destul de avansate, ajungând la un nivel de 66%, acestea sunt blocate în zona pădurii. Aceasta deoarece acordul de mediu a fost eliberat pentru zece ani însă a expirat, iar acum este necesar un nou acord care să permită defrișarea pădurii. Noul aviz trebuie elaborat pentru întreaga autostradă și se află în lucru la o firmă care, se speră, va actualiza documentația până la finele primului trimestru din 2016.

Contractul de execuție a autostrăzii a fost semnat cu asocierea Spedition UMB-Tehnostrade și are o valoare de 258 milioane lei.

Terminarea sectorului lung de doar 8,7 kilometri nu va ajuta prea mult traficul pe întreaga autostradă Transilvania însă va fi de folos celor care vin din sudul municipiului Cluj și se îndreaptă în direcțiile Baia Mare sau Satu Mare și care, în prezent, sunt nevoiți să traverseze municipiul Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri