VIDEO. Disputa unui ministru din Guvernul Ponta cu un expert din PSD. Acuzații de „minciună”, „calomnie” și „tupeu”

Data publicării:
flacara aragaz gaze - CAPTURA

Aflat în platoul emisiunii, Iulian Iancu a amintit de scrisoarea transmisă de doi comisari europeni, cel al Finanțelor și cel al Energiei, prin care aceștia „înștiințează ministrul delegat și Guvernul României că sunt neplăcut surprinși că s-a luat o decizie în mod unilateral”.

Or eu am constatat abia atunci că ce ni s-a spus în comisie a fost o minciună”, a spus parlamentarul.

El a mai spus că Parlamentul este cel care a reușit să modifice la timp legea-cadru în acest domeniu, astfel încât prețul gazelor și cel al energiei termice să nu crească și pentru consumatorii casnici.

Pe de altă parte, într-o intervenție telefonică, Răzvan Nicolescu a spus că actualul calendar de liberalizare a prețurilor, prevăzut să se încheie î 2018, va fi înlocuit cu un altul care urmează să se încheie în 2021.

„Am obținut 2 ani și jumătate în plus pentru populație, vor fi creșteri de preț mai rare și la un nivel mai mic”, a spus el.

La remarca moderatorului că aceste afirmații l-au nedumerit pe Iulian Iancu, Răzvan Nicolescu a răspuns: „Domnul Iancu e nedumerit de ceva timp. Nu am nicio vină că nu e ministru al Energiei. Știu că își dorește. Poate o să fie, poate nu o să fie niciodată”.

„Seria de minciuni trebuie să se oprească. Întrebarea crucială e următoarea: dvs ați rezolvat problema asta cu prelungirea calendarului sau Parlamentul României?”, a fost replica lui Iulian Iancu.

Răzvan Nicolescu a anunțat din nou că-l va da în judecată pe Iulian Iancu pentru afirmațiile „extrem de calomnioase” făcute la adresa sa și că „a luptat cât a putut” pentru ca „populația din România sa fie într-o poziție bună în tot acest parcurs de liberalizare”

„E incredibil cât tupeu poate să aibă băiatul ăsta”, a fost reacția lui Iulian Iancu.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a arătat, într-un răspuns pentru Digi24, cere un calendar clar pentru creşterea preţurilor la gaze pentru populaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri