Violeta Alexandru: Avem înregistrate peste 562.000 de cereri pentru șomajul tehnic. Așteptăm rectificarea pentru a finaliza plățile

Data publicării:
violeta-alexandru-govro
Foto: gov.ro

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat miercuri, în debutul ședinței de guvern, că până la acest moment au fost înregistrate 562.000 de cereri pentru șomaj tehnic. Acestora li se adaugă 74.000 de solicitări venite din partea persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau a altor profesioniști. Minstrul a precizat că așteaptă rectificarea bugetară pe care Guvernul o adoptă astăzi, pentru a putea face plățile.

„Astăzi avem peste 562 000 de de cereri pentru salariații care au fost trimiși în șomaj tehnic. Solicitările sunt depuse de angajator pentru plata aferentă șomajului tehnic. Primele plăți au fost făcute. Așteptăm rectificarea. Toate documentele sunt la zi. Suntem pregătiți, ce ne lipsește e rectificarea pentru a opera toate plățile. La agențiile județene sunt 74 000 de solicitări alți profesioniști, PFA, interprinderi individuale. S-au făcut deja primele plăți, documentele sunt pregătite, așteptăm rectificarea”, a declarat ministrul muncii.

Violeta Alexandru a precizat că au fost câteva probleme în procesarea cererilor, însă acestea au fost rezolvate.

„Au fost o serie de probleme în documentele trimise. Sunt probleme care țin de neînregistrarea anterioară a contractului, calcule diferite în funcție de perioada acoperită de decret. Toate aceste situații au fost discutate cu solicitanții”, susține Alexandru.

De asemenea, ministrul muncii i-a cerut premierului să fie incluse pe lista beneficiarilor de șomaj tehnic și alte categorii profesionale afectate de criza COVID.

„Voi propune să completăm lista beneficiarilor cu alte categorii care sunt afectate și să prelungim termenul pentru noile categorii”, a mai declarat minstrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri