Virgil Popescu: O companie va obţine aprobare pentru biocide. Săptămâna viitoare ar putea începe şi producţia de măşti în România

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus dezinfectant ID134237_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Guvernul discută cu mai multe companii autohtone pentru producția de materiale sanitare, în condițiile în care în prezent în țară nu există niciun producător de măști sanitare și biocide. Sunt companii dispuse să-și modifice linile de producție în acest sens, asfel încât să poată începe, chiar de săptămâna viitoare, fabricarea de materiale sanitare, a anuțat la Digi24 ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În urma discuţiilor pe care le avem începând de săptămâna trecută, am identificat producători care doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de asamblare pentru a produce măşti sanitare şi combinezoane sanitare şi eu sper ca, în decurs de o săptămână, să pornim producţia de măşti în România. Evident, pe toţi producătorii care vor să facă acest lucru, care au capacitatea să facă acest lucru şi au şi ţesătura specială pentru a putea produce aceste măşti, îi putem ajuta pentru a porni această producţie de materiale esenţiale în România", a spus ministrul.

Din discuţiile pe care le avem este vorba despre câteva milioane de măşti lunar la un producător. Mai am azi întâlniri cu mai mulţi producători. Aştept să finalizez aceste întâlniri, vom centraliza, vom vedea care poate să facă, pentru că este e o solidaritate foarte mare în rândul mediului de afaceri. Evident, pe măsură ce finalizăm şi concretizăm, unul câte unul proiectele pe care le începem le vom da public”, a adăugat el.

În același timp se discută și despre producţia de biocide în România, în condițiile în care nu mai există niciun producător în țară, după închiderea Hexi Pharma.

Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare şi o va obţine azi sau mâine pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba de producătorul de la Cluj şi cred că împreună cu aceştia vom rezolva şi problema biocidelor în România, a spus Virgil Popescu.

Pe de altă parte, a adăugat el, Unifarm va importa în continuare măşti şi combinezoane, astfel încât să nu existe goluri în aprovizionare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri