Sari la conținut
News Alert

Vreți să pierdeți bani? Faceți-vă un depozit bancar, chiar și pe un an

Clienţii băncilor care constituie depozite la termen de la ghişeu, fără să îşi încaseze salariul la respectiva bancă, au şanse mari să primească după un an mai puţini bani decât au depus, arată o analiză wall-street.ro, disponibilă aici. Foarte multe bănci oferă dobânzi aşa mici la depozite încât, dacă luăm în calcul impozitul pe profit, comisioanele de cont curent, de depunere şi retragere de la ghişeu, clienţii care depun 1.000 de lei vor încasa la final de an mai puţin.

Sunt persoane care ar putea crede că o relaţie minimă cu banca este ideală, mai ales dacă nu ai credite şi nici nu îţi doreşti, iar tot ce vrei este să economiseşti ceva bani în depozite. În urma relaxării monetare, dobânzile din piaţă au ajuns atât de mici încât la majoritatea băncilor un depozit de 1.000 lei nu mai aduce nici măcar 10 lei după un an, luând în calcul impozitarea profitului din dobânzi cu 16%.

Lucrurile stau chiar mai prost dacă luăm în calcul şi comisioanele de gestiune a contului curent, pentru că pentru a constitui un depozit un client trebuie să îşi deschidă un cont curent, unde să îşi încaseze dobânda şi principalul la maturitate. Trebuie să ştiţi că nu veţi putea pur şi simplu să depuneţi bani într-un depozit bancar fără să vă faceţi un cont curent.