Sari la conținut
News Alert

Waren Buffett cumpără Duracell

Însă, dincolo de suma mare şi numele cunoscute implicate în tranzacţie, este foarte interesant contextul. Buffett nu dă niciun ban din buzunar, în timp ce trebuie să achite cash o sumă mare.

Pentru preluarea Duracell, evaluată la 4,7 miliarde de dolari, Buffett va renunţa la acţiunile deţinute de el la Procter&Gamble. E, dacă vreţi, o răscumpărare de acţiuni a grupului. Buffett avea acţiuni de nouă ani şi a ajuns acţionar la P&G indirect, după ce grupul a preluat Gillette în 2005.

P&G vrea să renunţe la Duracell. Şi la jumătate din mărcile pe care le deţine

De cealaltă parte, Procter&Gamble trebuie să iasă cu banul la înaintare. S-a angajat să majoreze capitalul Duracell cu 1,8 miliarde de dolari înainte de a ceda controlul către Berkshire Hathaway. Grupul anunţă că totuşi va fi o majorare justificată şi va avea de câştigat pentru că îşi va reduce nivelul taxelor pe care le are de achitat.

La începutul lunii august, Bloomberg anunţa că Procter&Gamble, cel mai mare producător de bunuri de consum la nivel mondial, intenţionează să vândă sau să renunţe la circa 100 de branduri, în urmatorii doi ani. Decizia a fost luată pentru a reduce costurile dar şi pentru a se putea concentra pe cele mai importante linii de produse. Cele 70-80 de branduri care vor rămâne în portofoliul P&G au reprezentat 90% din vânzări şi peste 95% din profitul companiei din ultimii trei ani.