Sari la conținut

Wizz Air deschide o nouă rută, spre o destinație din afara Europei

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, anunţă astăzi deschiderea noii rute din Timişoara către Tel Aviv, prima rută ce leagă oraşul de pe Bega cu o destinaţie din afara Europei.

wizzair

Foto: Shutterstock

Pasagerii WIZZ dornici să descopere această destinaţie populară de vacanţă, aflată pe coasta Israelului îşi pot rezerva deja bilete pe wizzair.com, la prețuri începând de la doar 129 de lei.

Cu deschiderea rutei către Tel Avi, pasagerii din Timişoara se pot bucura acum de 16 destinaţii spre 8 ţări, disponibile în reţeaua WIZZ de preţuri scăzute, inclusiv popularele rute spre Bruxelles Charleroi, Madrid, Eindhoven şi Munchen Memmingen.

În primele 10 luni din acest an, Wizz Air a transportat mai mult de 595.000 de călători pe rutele sale din Timişoara, ceea ce reprezintă o creştere cu 5,5% față de perioada anterioară. În plus, compania susţine mai mult de 450 de locuri de muncă la nivel local, în acest an, în industrii asociate.

Destinaţia Tel Aviv este acum disponibilă de pe cinci aeroporturi din România, inclusiv din Cluj-Napoca, Iaşi sau Craiova. Începând din 18 septembrie ruta la preţ scăzut Bucureşti – Tel Aviv este zilnică.

Tel Aviv, un oraş modern, vibrant şi cosmopolit este perfect pentru vacanţe în orice perioadă a anului, cu faleze ce aduc aminte de cele aflate în Miami, cu kilometri de coastă mediteraneană unde te poţi bronza în voie tot timpul anului, cu cafenelele şi inovaţiile culinare cum nu întâlneşti niciunde în lume. În plus, la doar o oră distanţă, o altă destinaţie de top, Ierusalim, îşi întâmpină călătorii cu istorii şi poveşti vechi de secole, cu alei întortocheate şi aşezăminte religioase, cu o gastronomie delicioasă sau muzee şi galerii de artă extrem de bine apreciate. Călătorii dornici de şi maimulte distracţii sau aventuri, se pot bucura de excursii de o zi cu plecare din Tel Aviv sau Ierusalim spre Marea Moartă, spre întinderile uluitoare ale deşertului Mitzpe Ramon sau spre satul pescăresc Capernaum.

Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager declară: „Ne bucurăm să fim primii care deschidem o rută în exteriorul Europei pentru pasagerii din Timișoara. Noul zbor dintre Timişoara şi Tel Aviv este operat cu două frecvențe săptămânale, oferind un program perfect călătorilor din Timișoara pentru a descoperi una dintre cele mai populare destinații de vacanță, istoria fascinantă a oraşului Tel Aviv, a împrejurimilor acestuia, dar şi plajele însorite, la preţuri scăzute începând de la 129 lei.”

Iulian-Daniel Idolu, Directorul General Aeroportul Internațional Timişoara, completează: „Inaugurarea cursei spre Tel Aviv este un moment important în istoria Aeroportului Internaţional Timişoara, fiind în prezent, singura cursă aeriană regulată spre o destinaţie din afara Europei. Considerăm că această nouă destinaţie operată de compania aeriană întăreşte relaţiile cu partenerii noştri de la Wizz Air, oferind 16 destinaţii directe de la/la Aeroportul Internaţional Timişoara, un aeroport eficient şi sigur, aflat în proces de dezvoltare. Această destinaţie va dezvolta legăturile istorice pe care zona Banatului le are cu statul Israel, din punct de vedere turistic şi din punct de vedere economic cât şi datorită unei comunităţi numeroase ai unor cetăţeni israelieni originari din România, precum şi a celor care au efectuat studii universitare în Timişoara.”

Pe aceeași temă