Escrocherie imobiliară lângă București: gaz de la butelii îngropate și apă de la rezervorul din pod. Cum a ieșit totul la iveală

Data actualizării: Data publicării:
butelie gaz
În curtea casei, bărbatul a descoperit mai multe butelii legate în serie, îngropate în pământ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Escrocherie imobiliară în orașul Pantelimon, de lângă București. Un bărbat a făcut plângere la poliție, după ce a aflat că a fost înșelat de dezvoltatorul imobiliar de la care și-a cumpărat casa. În loc să fie racordată la rețeaua de gaze, locuința era alimentată cu gaz de la mai multe butelii legate în serie și îngropate în curtea casei. Ulterior, proprietarul și-a dat seama că nici apa nu venea de la rețea, ci dintr-un rezervor montat în podul casei, scrie Gândul.

Bărbatul se mutase cu familia din București în cartierul Damache, din orașul Pantelimon. Vila de lux era proaspăt construită și nu trezea niciun fel de suspiciuni, la prima vedere. La scurt timp, însă, noii locatari au constatat că alimentarea cu gaze s-a oprit, motiv pentru care au sunat furnizorul să reclame avaria. După ce a verificat adresa în baza de date, operatoarea din call center le-a spus că imobilul nu figurează ca fiind racordat la rețea.

Bărbatul a insistat ca o echipă de la intervenții să se deplaseze la locuința lui. Așa a aflat că, de fapt, gazul din casă provenea de la mai multe butelii în serie, îngropate în pământ. Contorul fusese montat la vedere, doar pentru a-i da cumpărătorului impresia că locuința este legată la rețea.

Potrivit anchetatorilor, citați de jurnaliștii de la Gândul, aceasta nu a fost singura "surpriză" pentru proprietari: vila de lux nu era racordată nici la rețeaua de apă. În podul casei, oamenii au descoperit un rezervor, care fusese anterior umplut cu apă, astfel încât, o perioadă, locatarii să nu bănuiască nimic.

După ce și-a dat seama de escrocheria imobiliară, bărbatul care a semnat actele cu dezvoltatorul imobiliar a mers la poliție, unde a depus plângere pentru înșelăciune.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri