Video 10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador. Trupele au misiunea de a aresta toţi membrii grupărilor interlope

Data actualizării: Data publicării:
Operatiune El Salvador
10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit oraşul Soyapango, din El Salvador. Foto: Nayib Bukele/Twitter

8.500 de soldaţi şi 1.500 de poliţişti au încercuit oraşul Soyapango, din El Salvador şi au început să patruleze străzile în căutarea membrilor grupărilor interlope, a anunţat preşedintele statului, Nayib Bukele, informează BBC.

Toate arterele care ies din oraş au fost blocate, iar oricine intră şi iese este legitimat.

Soyapango este unul dintre cele mai mari oraşe din El Salvador, cu o populaţie de peste 290.000 de locuitori. Localitatea, aflată la 13 kilometri de capitala San Salvador, este cunoscută drept o bază importantă pentru grupările interlope.

"În acest moment oraşul Soyapango este complet încercuit. Echipele din cadrul poliţiei şi armatei au fost însărcinate să extragă toţi membrii grupărilor care se găsesc acolo", a declarat preşedintele Nayib Bukele.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta a adăugat că localnicii nu au motive să se teamă, întrucânt este vorba despre "o operaţiune îndreptată împotriva criminalilor, nu a oamenilor cinstiţi".

Preşedintele Nayib Bukele a declarat stare de urgenţă în El Salvador, în luna martie, pentru a putea pune capăt răfuielilor violente dintre grupările interlope. Numai pe 26 martie, 62 de persoane au fost ucise în luptele pentru influenţă dintre bandele de criminali.

De atunci, 58.000 de suspecţi au fost arestaţi de autorităţile din El Salvador, o ţară cu o populaţie de 6,5 milioane de locuitori.

Arestari El Salvador
Zeci de mii de persoane suspectate că fac parte din grupările interlope au fost arestate de la instaurarea stării de urgenţă în El Salvador. Foto: Profimedia Images

Unele organizaţii pentru drepturile omului au criticat măsurile luate de preşedinte, afirmând că poliţiştii şi soldaţii au primit dreptul de a aresta suspecţi fără mandat, ceea ce a dus la închiderea arbitrară a mai multor persoane.

Însă un sondaj de opinie realizat de o universitate din El Salvador a arătat că peste 75 la sută din populaţia ţării susţine măsurile luate de la declararea stării de urgenţă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri