Video 11 pescari au rămas blocați șase zile pe o insulă, fără mâncare și apă. Imagini cu momentul în care au fost găsiți

Data actualizării: Data publicării:
pescari-insula-ocean-profimedia1
11 pescari indonezieni au rămas blocați timp de şase zile fără mâncare şi apă pe o insulă pustie din Oceanul Indian după un naufragiu. FOTO: Profimedia Images

11 pescari indonezieni au rămas blocați timp de şase zile fără mâncare şi apă pe o insulă pustie din Oceanul Indian după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în timpul unei furtuni puternice. Ei au fost salvați de autoritățile australiene, dar opt sunt în continuare dați dispăruți, informează Reuters.

Supravieţuitorii au fost salvaţi luni seară de pe insula Bedwell, situată la circa 313 kilometri vest de regiune de coastă a oraşului Broome, în statul Australia de Vest.

O aeronavă de la securitatea frontierelor i-a observat pe pescari în timpul unei misiuni de supraveghere după ciclonul Ilsa, care s-a dezlănţuit săptămâna trecută asupra nord-vestului Australiei sub forma unei furtuni de categorie 5, însoţită de vânturi cu viteze record.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ei au fost ulterior transportaţi la Broome, unde au primit îngrijirile medicale de care aveau nevoie, a precizat un purtător de cuvânt al AMSA într-un comunicat.

pescari-insula-ocean-profimedia
11 pescari indonezieni au rămas blocați timp de şase zile fără mâncare şi apă pe o insulă pustie din Oceanul Indian după un naufragiu. FOTO: Profimedia Images

Pescarii au informat autorităţile că două ambarcaţiuni au fost surprinse de ciclon, una dintre ele având 10 oameni la bord, iar cealaltă, o echipă formată din nouă persoane.Vasul cu 10 oameni la bord a eşuat pe insula Bedwell, dar cel de-al doilea vas s-a scufundat din cauza condiţiilor meteo dificile, a spus AMSA.

O persoană de pe vasul dat dispărut a petrecut 30 de ore în apă înainte să fie adusă de valuri pe insula Bedwell, o mică insulă de corali care face parte din atolul Clarke Reef. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri