12 polițiști răniţi în SUA, într-un protest violent izbucnit după ce un ofiţer a ucis un bărbat de culoare

Data publicării:
sua protest violent politisti

Cel puţin 12 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul protestelor violente din Charlotte-Mecklenburg (Carolina de Nord), izbucnite după ce un poliţist a ucis o persoană de culoare, au anunţat autorităţile citate de AFP.

sua protest violent politisti

FOTO: Twitter

„Aproximativ 12 ofiţeri au fost răniţi. Un ofiţer a fost lovit în faţă cu o piatră”, a anunţat Poliţia din Charlotte-Mecklenberg pe Twitter, potrivit News.ro.

Presa anunţă că în ciocniri au fost răniţi şi mai mulţi civili, dar numărul acestora nu este clar.

Poliţia, în echipament antirevoltă, a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestarii, care ar fi atacat şi avariat mai mult maşini.

Manifestanţii s-au strâns marţi seară în apropiere de complexul de apartamente unde a avut loc incidentul, fluturând pancarte pe care scria „Black Lives Matter” (Vieţile persoanelor de culoare contează) şi scandând „No justice, no peace!” (Fără dreptate, fără pace).

Primarul din Charlotte, Jennifer Roberts, a îndemnat la calm. „Comunitatea merită răspunsuri şi va urma o anchetă completă”, a dat ea asigurări pe Twitter.

Potrivit presei locale, atât ofiţerul de poliţie care a tras, cât şi victima sa, Keith Lamont Scott, sunt de culoare. Poliţistul implicat, Brentley Vinson, ar fi intrat în concediu până la finalizarea anchetei.

Potrivit primelor informaţii, Vinson, alături de mai mulţi poliţişti, căutau un suspect vizat de mandat de arestare. Oamenii legii l-au găsit pe Scott – care nu era persoana căutată – într-o maşină parcată în faţa unui bloc.

Autorităţile au afirmat că Scott, în vârstă de 43 de ani, avea o armă de foc la el, ceea ce este permis de legea locală. A urmat o confruntare, în care ofiţerii s-ar fi simţit ameninţaţi de bărbat, aşa că au deschis focul şi l-au ucis.

Pe de altă parte, rudele victimei susţin că acesta nu era înarmat, ci avea o carte în mână în momentul în care a fost omorât.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri