12 presupuși criminali, bătuți până la moarte și arși pe străzi, în plină zi, în Haiti

Data publicării:
Cel puțin 12 presupuși criminali au fost bătuți până la moarte și arși în capitala statului Haiti, Port-au-Prince
Cel puțin 12 presupuși criminali au fost bătuți până la moarte și arși în capitala statului Haiti, Port-au-Prince. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 12 presupuși criminali au fost bătuți până la moarte și arși în capitala statului Haiti, Port-au-Prince. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată cum bărbații plini de sânge au fost forțați de polițiști să zacă pe asfalt, înainte de a fi incendiați în plină zi, scrie The Guardian.

Criza umanitară și vărsarea de sânge au adus un nou moment de groază în Haiti, după ce cel puțin12 presupuși criminali au fost bătuți până la moarte și arși în plină zi pe străzile din Port-au-Prince.

Imaginile arată bărbați forțați să se întindă pe stradă înainte de a fi uciși și incendiați în plină zi.

Un martor a declarat pentru Associated Press că mulțimea a luat victimele de la poliție după ce au fost reținute în cartierul Canapé-Vert din Port-au-Prince și a început să le bată și să arunce cu pietre în ele înainte de a le da foc. Sute de curioși s-au adunat la fața locului pentru a asista la agresiune.

Într-o declarație postată pe Facebook, poliția națională haitiană a declarat că ofițerii săi au interceptat un grup de presupuși contrabandiști care călătoreau într-un microbuz, dar că, ulterior, cel puțin 12 dintre aceștia au fost "din păcate linșați de către membrii populației".

Linșajul a avut loc în timp ce criza socială, politică și umanitară deja dramatică din Haiti - pe care Consiliul de Securitate al ONU urmează să o discute marți - s-a intensificat. În doar șase zile, între 14 și 19 aprilie, aproape 70 de persoane au fost ucise în confruntări între bandele din cel mai mare cartier de mahala din Port-au-Prince, Cité Soleil, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare. Aproximativ 40 dintre cei morți au fost împușcați sau înjunghiați. Cel puțin doi erau copii.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri