15 copii internați în SUA cu un sindrom care ar putea avea legătură cu noul coronavirus. Cazuri similare și în Europa

Data publicării:
O ambulanta a adus un bolnav de coronavirus la un spital din New York.
Foto: Profimedia Images

Cincisprezece copii din New York au fost internați în spital după ce au prezentat simptomele unui sindrom inflamator care ar putea fi legat de coronavirus, potrivit unei alerte lansate de Departamentul de Sănătate Publică din orașul american, informează CNN.

Pacienții, cu vârste între 2 și 15 ani, au fost internați între 17 aprilie și 1 mai, se arată în alerta autorităților. Câțiva dintre pacienți au fost depistați cu COVID-19 sau având anticorpi de COVID-19.

Simptome similare cu boala Kawasaki

Unii dintre pacienți au avut febră o perioadă îndelungată de timp și simptome similare cu boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic, potrivit autorităților.

Boala Kawasaki provoacă inflamarea pereților arterelor și poate limita circulația sângelui către inimă. Această boală poate fi tratată și majoritatea copiilor se recuperează, însă poate fi mortală.

Cel puțin cinci dintre pacienții din New York au avut nevoie de ventilator și peste jumătate dintre bolnavi au fost tratați pentru stabilizarea tensiunii arteriale. Până acum nu au fost întregistrate victime printre acești pacienți. Medicii de la Spitalul de copii Stanford din California au raportat un caz cu trăsături similare.

Pediatrii din Marea Britanie au avertizat recent asupra unui număr mic de copii care s-au îmbolnăvit cu un sindrom rar care ar putea fi legat de coronavirus. Societatea medicilor pediatri din Marea Britanie a avertizat asupra unei mici creșteri a cazurilor de copii grav bolnavi, unii dintre ei depistați cu COVID-19, care prezintă "simptome suprapuse de șoc toxic și boala Kawasaki".

Cazuri similare au fost raportate și în Italia și Spania.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri