20.000 de tineri au primit permisul fără să mai susţină proba practică a examenului auto. Măsura a stârnit indignare printre americani

Data actualizării: Data publicării:
Phoenix Commuters Major Traffic Congestion
Photo by Jeff Topping/Getty Images

Aproape 20.000 de adolescenţi din statul Georgia nu au mai fost nevoiţi să susţină proba practică a examenului auto, relatează CNN.

Măsura a fost decisă de autorităţile din stat după ce numărul de cereri pentru susţinerea examinării a fost foarte mare, iar evaluarea nu s-a putut susţine din cauza pandemiei de coronavirus.

Departamentul de servicii pentru şoferi a anunţat că 19.493 de tineri au primit permisul de când s-a renunţat la testare.

Georgia nu este singurul stat ce a luat o astfel de măsură. Wisconsin a anunţat că va face acelaşi lucru pentru adolescenţii de 16, respectiv 17 ani începând de luni.

Autorităţile din Wisconsin spun că din cele 16.000 de cereri de teste aflate în aşteptare, 10000 vor fi eligibile să obţină permisul fără testare.

Ambele state au măsuri speciale care trebuie îndeplinite pentru a putea obţine în acest fel permisul. Una dintre ele este obligaţia de a fi parcus cel puţin 40 de ore supravegheate în Georgia, respectiv 30 de ore cu părinţii sau un instructor în Wisconsin.

Totuşi decizia de a avansa în nivel permisele sau de a emite permise noi fără examen practic este considerată de mulţi americani foarte periculoasă.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri