21 de morți și 33 de răniți în explozia de la moscheea din Kabul. Încă nu se știe cine este vinovat de acest atac

Data publicării:
oameni se roaga la mormintele victimelor in explozie
21 de morți și 33 de răniți în explozia de la moscheea din Kabul. Încă nu se știe cine este vinovat de acest atac. FOTO: Profimedia Images

21 de oameni au murit și 33 au fost răniți în explozia puternică de miercuri seară, dintr-o moschee din Kabul, Afganistan, a declarat Khalid Zadran, purtător de cuvânt al poliției, citat de The Guardian.

Explozia a avut loc în timpul rugăciunii de seară.

Martorii au spus că explozia puternică s-a auzit într-un cartier din nordul orașului, iar unda de șoc a spart geamurile clădirilor din apropiere.

Printre cei uciși s-ar număra și imamul moscheii, un cunoscut ideolog al talibanilor.

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozie, iar autoritățile nu au făcut un anunț public în acest sens. Talibanii susțin că restabilesc ordinea și  securitatea în Afganistanul devastat de război și spun că violențele s-au redus de când au venit ei la putere în urmă cu un an. Cu toate acestea, mai multe atacuri de amploare, unele revendicate de Statul Islamic, au avut loc în orașe în ultimele luni.

Un spital coordonat de un ONG italian, specializat în tratarea victimelor războiului, a transmis într-un comunicat că a primit 27 de persoane, inclusiv cinci copii, care au fost rănite în explozii. 

Două persoane au ajuns moarte la spital, iar un pacient a murit în secția urgențe, a declarat Stefano Sozza, director de țară al unitățiții sanitare în Afganistan. În august, spitalul a tratat 80 de pacienți răniți în șase atacuri cu victime în masă - explozii și atacuri armate.

„Țara suferă consecințele unui conflict de lungă durată, care îi afectează viitorul”, a declarat Sozza.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri