27 de morți și șapte victime neidentificate, bilanțul final după incendiul de la hotelul din Cambodgia, stins în 39 de ore

Data publicării:
hotelul din Cambodgia ars in incendiu
Incendiul de la hotelul-cazino din Cambodgia a făcut 27 de victime. Foto: Profimedia Images

La patru zile de la incendiul devastator care a cuprins un hotel-cazino de 17 etaje din Cambodgia, autoritățile au anunțat că au luat sfârșit căutările. În total, 27 de oameni au murit, printre care 17 turiști, informează Agerpres care citează DPA. Șapte dintre victime nu au putut fi identificate, au anunțat autoritățile. Desfășurarea de forțe a fost uriașă, iar stingerea incendiului a durat 39 de ore.

În total, 27 de persoane au fost ucise în incendiul care a izbucnit miercuri noapte în complexul de 17 etaje Grand Diamond City Hotel şi Cazino din Poipet, relatează luni Khmer Times, citând un purtător de cuvânt al agenţiei de protecţie împotriva dezastrelor.

Printre morţi se află 17 turişti din Thailanda, precum şi cetăţeni malaizieni, nepalezi şi chinezi, a spus el.

Multe dintre victime au murit din cauza inhalării de fum sau din cauza rănilor suferite când au sărit din clădirea în flăcări.

"Nu am putut identifica şapte cadavre", a spus purtătorul de cuvânt. Peste 100 de persoane au fost rănite în incendiu.

Acum se investighează "cine este responsabil", a declarat guvernatorul provinciei Banteay Meachey, Oum Reatrey.

Una dintre posibilele cauze ale incendiului este un scurtcircuit, în condiţiile în care hotelul era decorat din abundenţă cu lumini pentru Crăciun şi Revelion, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor.

Pompierii au avut nevoie de 39 de ore pentru a stinge incendiul, a mai spus Reatrey.

Peste 1.200 de salvatori din Cambodgia şi Thailanda au fost desfăşurate la locul incendiul, precum şi mai multe elicoptere.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri