287 de parlamentari britanici nu mai au voie în Rusia. Moscova îi acuză că "au alimentat isterii rusofobe nejustificate"

Data publicării:
Drapelul Marii Britanii.
287 de parlamentari britanici nu mai au voie în Rusia. Foto: GettyImages

Rusia interzice intrarea pe teritoriul său pentru 287 de parlamentari britanici, despre care spune că au participat cel mai activ la stabilirea sancțiunilor contra sa din cauza invaziei în Ucraina.

Măsura anunțată miercuri, care vizează 287 de membri ai camerei inferioare a parlamentului britanic, a fost dispusă ca răspuns la o decizie a Londrei contra deputaţilor ruşi care au susţinut ofensiva militară rusă în Ucraina, scrie Reuters.

"Personalităţile vizate, a căror intrare în Rusia a fost interzisă, au participat cel mai activ la instaurarea sancţiunilor antiruse de către Londra", a transmis Ministerul de Externe rus într-un comunicat însoțit de lista parlamentarilor vizaţi - 287 dintre cei 650 de membri ai Camerei Comunelor. Aceşti parlamentari sunt acuzaţi de alimentarea unei "isterii rusofobe nejustificate", potrivit aceluiaşi comunicat.

În 11 martie, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a anunţat că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) care au susţinut invazia asupra Ucrainei.

Acest anunţ a intervenit a doua zi după ce Londra declarase că introduce sancţiuni împotriva a şapte cetăţeni ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri