Video A doua zi de violențe la Paris. Kurzii au ieșit pe străzi, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene

Data publicării:
Ciocniri violente între kurzi și forțele de ordine
Ciocniri violente în Paris între kurzi și forțele de ordine. Foto: profimedia images

Noi violențe la Paris după atacul armat de vineri în care trei kurzi au fost împușcați mortal de un francez. Oamenii au ieșit din nou în stradă, iar poliția a ripostat cu gaze lacrimogene. Bărbatul care a deschis focul le-a spus anchetatorilor că a acționat din rasism.

O manifestație a kurzilor din Paris, după atacul armat soldat cu trei morți, a degenerat din nou în violențe. Manifestanții au început să arunce cu obiecte în forțele de ordine, care la rândul lor au răspuns cu gaze lacrimogene.

Acest protest a fost cerut de organizația principală a kurzilor din Franța ca răspuns la crimele de vineri și ca formă de protest față de regimul de la Ankara, pe care kurzii din Paris îl acuză că a fost în spatele celor trei decese.

Totodată, kurzii acuză autoritățile franceze că nu i-au protejat suficient de mult.

William M., francezul de 69 de ani care a împuşcat mortal, vineri, trei oameni lângă un centru cultural kurd din Paris le-a declarat anchetatorilor că a comis atacul din rasism.

Pensionarul are antecendente penale şi ieşise din închisoare pe 12 decembrie, după ce anul trecut a atacat cu o sabie migranţii dintr-o tabără de lângă capitala Franţei.

O sursă din poliţie a mai spus că William M. nu figura pe lista persoanelor ţinute sub urmărire de serviciile de securitate interne. Ministrul francez de Interne a confirmat acest lucru.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri