A fost câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile. Câți bani ia posesorul biletului norocos

Data publicării:
A fost câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile
A fost câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile. Foto: Profimedia Images

A fost câștigat cel mai mare premiu din istorie la loteria Powerball din Statele Unite. Posesorul biletului norocos, o persoană din Altadena, California, va primi 2,04 miliarde de dolari, scrie CNN.

Biletul a fost vândut la magazinul unui lanţ de benzinării Joe’s Service Center din Altadena, iar câștigătorul a nimerit toate numerele, în condițiile în care șansele de a le ghici erau de 1 la 292,2 milioane.

Numerele câștigătoare, anunțate marți dimineața, sunt 10-33-41-47-56, iar Powerball (n.r. – Joker) a fost 10, potrivit Asociației Multi-State Lottery.

Jackpot-ul a fost un record de 1,9 miliarde de dolari, dar a crescut la 2,04 miliarde de dolari până la momentul extragerii, „făcându-l cel mai mare premiu de loterie din lume”, potrivit unui comunicat de presă al Powerball.

Câștigătorul încă nu s-a prezentat, a declarat Carolyn Becker, purtătorul de cuvânt al loteriei din California, adăugând: „Cineva deține în această dimineață o foaie de hârtie foarte importantă”.

Biletul a făcut însă un milionar deja: Joseph Chahayed, proprietarul benzinăriei, a primit un milion de dolari pentru că a fost retailerul care a vândut biletul câștigător.

Venit în SUA din Siria în 1980 împreună cu soția și cei doi copii, Joseph Chahayed a declarat că marți dimineață, când a ajuns la benzinărie, i-a găsit pe oficialii loteriei din California.

„Au spus: «Felicitări, postul tău a trimis un câștigător»”, a declarat Joseph Chahayed, care a adăugat că speră ca fericitul câștigătorul să locuiască în cartier.

Anunțul câștigătorului a venit marți, după ce oficialii au amânat extragerea luni seara, din cauza a ceea ce Asociația Loteriei Multistatale a numit o „problemă tehnică”.

Un bilet simplu la loteria Powerball costă 2 dolari. Câştigătorii la loteriile din SUA au două două opţiuni: fie să încaseze toţi banii o dată, dar suma este mai mică, pentru că se aplică o taxă, fie să îi primească în rate anuale eşalonate, pe o perioadă de 30 de ani, caz în care suma totală rămâne întreagă.

Cel mai mare jackpot Powerball câștigat vreodată a fost în ianuarie 2016, când trei câștigători au împărțit un premiu în valoare de 1,586 de miliarde de dolari.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri