A fost dezvăluit motivul pentru care misterioasa Prințesă Bha a Thailandei și-a pierdut cunoștința. Care este acum starea ei

Data actualizării: Data publicării:
A fost dezvăluit motivul pentru care misterioasa Prințesă Bha a Thailandei și-a pierdut cunoștința.
A fost dezvăluit motivul pentru care misterioasa Prințesă Bha a Thailandei și-a pierdut cunoștința. Foto: Profimedia

Fiica cea mare a regelui Thailandei, prinţesa Bajrakitiyabha, rămâne inconştientă la mai bine de 3 săptămâni după ce a suferit un colaps din cauza unor probleme cardiace, a anunțat un comunicat al palatului regal. „Prințesa Bha”, cum este cunoscută, este potenţiala moştenitoare a tronului.

Fiica cea mare a regelui Maha Vajiralongkorn şi-a pierdut cunoştinţa pe 15 decembrie, în urma unei aritmii cardiace severe puse de medici pe seama unei inflamaţii rezultate în urma unei infecţii cu mycoplasma, conform unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de palatul regal, în care se precizează că prinţesa continuă să se afle în stare de inconştienţă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Medicii continuă să-i administreze medicamente şi folosesc echipamente pentru a-i susţine funcţiile cardiacă, pulmonară şi renală. De asemenea, sunt folosite antibiotice şi prinţesa este monitorizată cu atenţie”, conform comunicatului.

Prinţesa Bajarakitiyabha s-a simţit rău în timp ce-şi pregătea câinii pentru o competiţie canină în provincia Nakhon Ratchasima (nord-est). Ea a primit iniţial asistenţă medicală în această provincie, după care a fost transportată cu elicopterul la Bangkok.

Prinţesa este de profesie avocat, având o diplomă de master şi un doctorat obţinute la Cornell University. Ea a ocupat funcţia de ambasador al Thailandei în Austria, Slovenia şi Slovacia, printre altele.

Prinţesa este unul dintre cei trei copii ai regelui Vajiralongkorn care deţin titluri oficiale, o calitate care îi face eligibili la tronul ţării, conform Legii de Succesiune Regală din 1924 şi Constituţiei Thailandei.

Regele Vajiralongkorn nu a desemnat deocamdată în mod oficial un moştenitor după ce a devenit suveran în 2016 şi deocamdată în Thailanda nu au existat discuţii despre posibilitatea ca prinţesa Bajrakitiyabha să preia tronul ţării.

Deşi Legea de Succesiune Regală stipulează că moştenitorul tronului trebuie să fie bărbat, un amendament adus la Constituţia Thailandei în 1974 permite unei fiice din familia regală să urce pe tron dacă niciun succesor nu a fost desemnat în prealabil.

Prinţesa Bajarakitiyabha s-a născut la 7 decembrie 1978. Mama ei este prinţesa Soamsawali, prima soţie a regelui Thailandei.

După ce a ajuns la spital, oamenii și-au dat seama că știu foarte puține lucruri despre ea, dincolo de activitatea publică pe care o are. Despre viața ei privată, thailandezii nu știu aproape nimic, spune Pavin Chachavalpongpun, savant thailandez care lucrează la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est al Universității din Kyoto.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri