A murit Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, una dintre primele formaţii care au eliminat tabuurile rasiale

Data publicării:
Fred White, Earth, Wind & Fire drummer, dead at 67 **FILE PHOTOS**
Fred White s-a născut la 13 ianuarie 1955, în Chicago. Artistul a început să cânte la tobe la vârsta de 9 ani şi a obţinut primul său disc de aur, Donny Hathaway's Live, la doar 16 ani. Foto: Profimedia Images

Toboşarul american Fred White, membru al trupei de funk Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani, au anunţat luni fratele său şi un fost membru al formaţiei, potrivit AFP.

White s-a născut în 1955 în Chicago, Illinois, şi a început să cânte la tobe de la o vârstă fragedă. Pe parcursul carierei sale a câştigat şase premii Grammy alături de legendara trupă de funk formată în 1969 de fratele său, Maurice White, care a murit în 2016.

Familia noastră este întristată astăzi de pierderea unui membru al ei incredibil şi talentat, a scris un alt frate al său, Verdine White, într-o postare pe Instagram, amintind că artistul avut discuri de aur de la vârsta de 16 ani!”.

Earth, Wind & Fire a cunoscut rapid celebritatea în anii '70, devenind una dintre primele formaţii care au eliminat tabuurile rasiale din muzica pop şi bucurându-se de un succes imens atât în comunitatea albă, cât şi în cea afro-americană.

În 1979, Earth, Wind & Fire a fost prima trupă afro-americană care a cântat sold out la prestigioasa Madison Square Garden din New York.

Pe pagina oficială de Instagram a trupei a fost postat un videoclip cu White interpretând un solo de tobe la un concert din 1979, în Germania, acompaniat de mesajul Rest in love.

De-a lungul carierei sale, White a colaborat cu mai mulţi artişti, printre care cântăreaţa de soul Deniece Williams, iar în calitate de membru al trupei Earth, Wind & Fire a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame în 2000.

Agerpres amintește că trupa este cunoscută atât pentru piesele sale, cât şi pentru spectacolele pline de energie, cu o prezenţă puternică a trompetelor şi a kalimbei, un instrument de percuţie african realizat din lamele metalice.

Fără să fi părăsit vreodată complet scena muzicală, trupa a cunoscut din nou notorietatea după alegerea preşedintelui Barack Obama, membrii săi numărându-se printre primii artişti invitaţi să cânte după instalarea acestuia la Casa Albă, în 2009.

Earth Wind & Fire a devenit una dintre cele mai bine vândute trupe din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de discuri vândute în întreaga lume

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri