A ordonat Putin asasinate? Răspunsul neașteptat al lui Donald Trump

Data publicării:
Cadru oficial. În sală, în fundal, se văd steagurile Statelor Unite și al Federației Ruse. În primplan, stând pe scaune, Donald Trump și Vladimir Putin își strâng mâna.
Donald Trump îi strânge mâna lui Vladimir Putin, imagine de arhivă. Foto: Kremlin.ru

O declarație cu totul neașteptată, ținând cont de înălțimea funcției și de natura mesajului, a fost făcută de Donald Trump în emisiunea 60 Minutes de la postul de televiziune CBS, difuzată duminică. Ținta afirmației: omologul său rus, Vladimir Putin.

trump putin - kremlin.ru
Donald Trump îi strânge mâna lui Vladimir Putin.

Temele abordate în emisiune au vizat o paletă largă de probleme – de la denuclearizarea Coreei de Nord și până la scandalul recent legat de dispariția jurnaistului saudit al The Washington Post, Jamal Khashoggi, despre care se crede că ar fi fost ucis cu bestialitate în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul.

La un moment dat, prezentatorul Lesley Stahl l-a întrebat pe liderul de la Casa Albă dacă este de acord cu aserțiunea criticilor lui Vladimir Putin, care susțin că președintele rus a fost și este implicat în asasinate, relatează Radio Europa Liberă.

Răspunsul lui Trump a venit prompt și abrupt: „Da, probabil că da. Probabil”.

Ultima apariţie a lui Donald Trump în celebra emisiune de la CBS a fost în noiembrie 2016, la câteva zile după câştigarea alegerilor prezidenţiale. Stahl l-a intervievat atunci pe preşedintele ales şi pe familia acestuia la reşedinţa din Trump Tower.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri