Actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia „Beethoven”, a murit

Data actualizării: Data publicării:
Charles Grodin în Beethoven pe o bicicleta
Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale lui Charles Grodin a fost cel din comedia de familie, „Beethoven”. Foto: Profimedia Images

Actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din „Beethoven”, „Midnight Run” și „The Heartbreak Kid”, a murit la 86 de ani. Grodin a fost o figură populară la Hollywood, despre care s-a spus că vreme de decenii a stârnit hohote de râs cu rolurile sale, relatează BBC.

Actorul a murit pe 18 mai, în casa lui din Wilton, Connecticut. Fiul său, Nicholas, a declarat presei din SUA că tatăl lui suferea de cancer.

După anunţul morții, numeroase staruri i-au adus omagii, inclusiv actorul Steve Martin, care l-a descris drept „unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut”. Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale a fost cel din comedia de familie, „Beethoven”.

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, și a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor.

În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol mic în „Rosemary's Baby” (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a demarat. A jucat în filme precum „Catch-22” şi „The Heartbreak Kid”, care i-au consolidat statutul de actor de comedie.

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid”, a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. Grodin a fost premieat și la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A găzduit propriul show în 1990 şi a apărut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri