Actorul care a părăsit Hollywood-ul pentru a lupta împotriva ISIS. „Când sunt cu mâinile legate, jihadiștii devin niște oi”

Data publicării:
Foto: Uygar Onder Simsek/PA
Foto: Uygar Onder Simsek/PA

Un actor britanic a renunțat la Hollywood pentru a pleca pe frontul sirian ca să lupte împotriva jihadilștilor ISIS.

michael
Foto: Uygar Onder Simsek/PA

Michael Enright, de 53 de ani, a jucat în „Pirații din Caraibe”, iar din 2015 luptă în Siria de partea forțelor kurde. Actorul britanic a luat decizia de a se înrola în bătălia împotriva ISIS după ce a vizionat filmarea cu decapitarea jurnalistului american James Foley, relatează Independent.

„Ca actor, am jucat înainte rolul unui polițist din trupele SWAT care ajunge într-o situație dificilă. Pare foarte intens. În realitate, nu este deloc așa. Nu te sperii din senin, ci doar atunci când ești pus în fața unei lupte concrete”, declara la acea dată Michael Enright pentru presa britanică.

În tabăra kurdă, Enright, născut în Manchester, este cunoscut sub numele de Mustafa Rojava.

„Cei din Daesh sunt băieți duri doar când luptă împotriva oamenilor nevinovați și fără apărare. Însă am arestat și interogat mulți dintre ei, iar când sunt cu mâinile legate devin niște oi. Nu voi pleca de aici până când ISIS nu va deveni istorie. Moment în care îi voi îmbrățișa cu putere pe toți kurzii și apoi mă voi întoarce acasă, în Manchester, și-i voi da mamei mele un sărut mare”, a precizat recent actorul.

Jihadiștii au pus o recompensă de 116.000 de lire pe capul actorului britanic, însă Michael Enright susține că acest lucru nu îl sperie. „Nu voi ceda în fața ISIS. Nu mă aștept la prea multă milă din partea lor și nici eu nu le voi oferi prea multă milă, asta vă pot promite”, a mai spus actorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri