Actorul Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani, după o îndelungată boală

Data publicării:
Gilbert Gottfried
Gilbert Gottfried în 2015. Sursa foto: Profimedia Images

Actorul și comicul Gilbert Gottfried, faimos pentru vocea sa memorabilă, a murit la vârsta de 67 de ani, după o îndelungată boală, informează CNN.

Anunțul a fost făcut de familia sa.

Gilbert Gottfried suferea de distrofie miotonică de tipul doi, o boală care afectează inima, a declarat prietenul și publicistului său, Glenn Schwartz, pentru Associated Press.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Afecțiunea apare în jurul vârstei de 20-30 de ani, fiind cea mai des întâlnită formă de distrofie musculară care apare la adulți. Boala nu poate fi vindecată, însă pot fi tratate simptomele.

Gilbert Gottfried a devenit cunoscut în 1980, când a fost angajat de producătorii faimoasei emisiuni Saturday Night Live. Au urmat mai multe apariții în emisiuni și seriale, iar spre finalul anilor '80 Gottfried a făcut trecerea la filme.

În 1992 și-a oferit vocea papagalului "Iago" din filmul de animație Alladin, iar interpretarea sa a fost atât de apreciată încât a devenit una dintre cele mai cunoscute voci din industrie. Vocea lui Gilbert Gottfried a apărut în numeroase seriale, filme și reclame.

În același timp, și-a continuat cariera de comic, fiind extrem de căutat și având constant spectacole cu casa închisă pe teritoriul SUA.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri