Actriță de la Hollywood, acuzată că racola femei pentru o sectă sexuală. Ce pedeapsă riscă

Data publicării:
Actrita Allison Mack
Actrița Allison Mack este acuzată că racola femei pentru o sectă sexuală | Foto: Guliver/Getty Images
Din articol

Actrița americană Allison Mack a pledat vinovată în procesul în care este acuzată că racola femei pentru secta sexuală Nxivm, care opera sub paravanul unui grup de mentorship pentru femei, scrie BBC News. 

Actrita Allison Mack
Actrița Allison Mack este acuzată că racola femei pentru o sectă sexuală | Foto: Guliver/Getty Images

Allison Mack a apărut în fața instanței marți, unde a pledat vinovată la două capete de acuzare, ambele legate de secta Nxivm. Ea a recunoscut că racola femei spunându-le că se vor alătura unui grup de mentori. „Trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru ce am făcut”, le-a spus ea judecătorilor. 

Mack, cunoscută pentru rolul său din serialul „Smallville”, este una dintre cele șase persoane puse sub acuzare în investigația privind secta sexuală Nxivm. 

Ce este Nxivm

Nxivm, pronunțat „nexium”, este un grup fondat în 1998, care funcționa ca un program de susținere pentru persoanele care aveau nevoie de mentori. Peste 16.000 de persoane ar fi beneficiat de serviciile grupului, iar printre ele s-ar număra un fost președinte al Mexicului, dar și unele actrițe de la BHollywood, precum Mack. 

Pe site-ul oficial, Nxivm se prezintă drept „o comunitate ghidată după principii umanitare, care încearcă să îi ajute pe oamenii aflați în situații dificile și să răspundă la întrebări importante legate de ce înseamnă să fii om”. 

Însă în ciuda aparențelor, liderul grupului, Keith Raniere, este acum acuzat de procurorii federali că a creat un sistem piramidal de „stăpâni și sclavi” în interiorul grupului, în care membrii plăteau mii de dolari pentru cursuri care să le permită să avanseze în ierarhie. 

Allison Mack se număra printre persoanele însărcinate cu recrutarea de noi membre pentru grupul care devenise o sectă sexuală. Practic, Mack recruta femei care urmau să fie marcate cu inițialele liderului grupului și să întrețină relații sexuale cu Raniere. 

Mack ar fi fost instruită de Raniere să colecteze materiale compromițătoare și imagini cu două femei din grup, apoi să le șantajeze cu publicarea lor, dacă acestea nu țineau secrete informațiile despre Nxivm. 

Raniere a fost arestat anul trecut, în Mexic. El și-a susținut însă nevinovăția, afirmând că relațiile sexuale cu membrele grupului au fost consensuale. Pe de altă parte, Mack este acuzată de trafic sexual, complicitate la trafic sexual și muncă silnică. 

Allison Mack urmează să își afle sentința în luna septembrie. Actrița riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri