Acuzat că a vrut să minimalizeze gravitatea pandemiei, Donald Trump se apără: Nu am mințit. Nu am vrut să strig "Moarte!"

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump sustine un discurs în prima zi a Convenției Naționale a Partidului Republican, din Charlotte, Carolina de Nord.
Președintele SUA, Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Donald Trump se apără. Liderul american susține că nu a mințit nicio clipă poporul în legătură cu gravitatea pandemiei de coronavirus. Președintele american a declarat public, în repetate rânduri, că infectarea cu coronavirus seamănă cu o banală răceală, însă, într-un interviu acordat reputatului jurnalist și scriitor Bob Woodward, liderul de la Casa Albă spunea cât de mortal și periculos e virusul. Acum e acuzat că ar fi putut preveni moartea a mii de americani dacă ar fi luat problema în serios.

"Nu am mințit. Am spus că trebuie să ne păstrăm calmul, să nu intrăm în panică. Dacă Bob Woodward ar fi crezut că e o declarație greșită, ar fi relatat chiar el acest lucru pentru că nimeni nu-și dorește ca cineva să sufere din cauza unei afirmații. Dar n-a făcut-o pentru că nici el nu a crezut că e o greșeală. Nu am vrut să mă agit și să urlu: Moarte! Moarte! Nu despre asta e vorba. Noi trebuie să conducem o țară, o țară măreață și până acum facem o treabă excelentă", a declarat, joi, miliardarul republican.

Mărturisirile președintelui american au fost făcute pe o perioadă 8 luni, între 5 decembrie 2019 și 21 iulie 2020, iar interviurile au fost făcute de Bob Woodward cu permisiunea lui Trump. Înregistrările audio au fost obținute de CNN înainte de lansarea cărții.

Președintele american a obținut informații cu privire la gravitatea virusului în data de 28 ianuarie, când consilierul său pe probleme de securitate naționale, Robert O’Brien l-a avertizat că o criză generată de coronavirus va fi „mai mare amenințare la adresa securității naționale” din timpul președinției sale.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri