Adevăratul bilanț al morților de coronavirus din Mexic, țară cu o numărătoare neobișnuită, va fi cunoscut peste câțiva ani

Data publicării:
ventilator coronavirus terapie intensiva
Pacient intubat la terapie intensivă. Foto: GettyImages

Cifrele reale ale bilanțului epidemiei de coronavirus din Mexic ar putea să fie aflate abia peste câțiva ani, a anunțat un oficial din domeniul sănătății, scrie BBC.

"Când vor fi gata statisticile finale privind morții de COVID-19? Cel mai probabil la câțiva ani după primul an de pandemie", a declarat duminică epidemiologul și subsecretarul de stat în ministerul Sănătății Hugo López-Gatell.

Mexic a raportat până în prezent 730.000 de cazuri de COVID-19 și un bilanț de 76.430 de morți, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins. Astfel, Mexicul are al patrulea cel mai mare număr de victime provocate de COVID la nivel mondial, după SUA (209.454 morți), Brazilia (141.776 morți) și India (95.600 morți).

Cu toate acestea, Mexic numără doar persoanele care au murit după ce au fost testate și depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar numărul testelor efectuate la nivel național rămâne redus. 

Până pe 28 septembrie 2020, Mexicul a efectuat aproximativ 1,67 milioane de teste de coronavirus la nivel național, arată datele de pe Statista.com.

La începutul lunii, organizația Amnesty International a anunțat că în Mexic au murit mai mulți angajați din domeniul sănătății decât în orice altă țară din lume.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri