Administrația Biden anunță că pornește o anchetă privind reacția polițiștilor la atacul din Texas, în care au fost uciși 19 copii

Data actualizării: Data publicării:
agenți fbi lângă un indicator pentru autobuze școlare
19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. Foto: Profimedia Images

Departamentul de Justiție al guvernului Statelor Unite a anunțat, duminică, că va începe o anchetă asupra reacției poliției la atacul armat din Texas, de marți, în urma căruia au fost uciși 19 copii și doi adulți.

Forţele de ordine din Uvalde i-au permis atacatorului să rămână într-o clasă din Şcoala Elementară Robb timp de aproape o oră în timp ce poliţiştii aşteptau pe culoar, iar copii din interior sunau panicaţi la numărul de urgenţă pentru ajutor.

Autorităţile locale şi ale statului Texas au anunţat că desfăşoară propria anchetă.

Anthony Coley, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie, a spus că analiza reacţiei forţelor de ordine la atac a fost declanşată la solicitarea primarului din Uvalde.

„Scopul evaluării noastre este de a oferi o dare de seamă independentă asupra acţiunilor şi reacţiilor forţelor de ordine în acea zi şi de a identifica lecţiile care pot fi învăţate şi bunele practici pentru a ajuta serviciile de urgenţă să se pregătească şi să răspundă la atacuri armate”, a declarat Coley.

„Departamentul de Justiţie va publica un raport cu descoperirile sale la finalizarea evaluării”, a adăugat el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri