Adolescentul român care jefuia taximetriști în Austria la 13 ani a comis un nou jaf după împlinirea vârstei de 14 ani și va fi închis

Data actualizării: Data publicării:
politie austria
Sursa foto: Profimedia Images

Un adolescent român care a comis două jafuri în Austria când avea 13 ani, știind că nu va răspunde pentru faptele sale datorită vârstei fragede, a fost condamnat la închisoare pentru că a revidivat după împlinirea vârstei de 14 ani, informează publicația austriacă Exxpress.

Cele două jafuri s-au petrecut anul trecut. Atunci, tânărul român alături de un complice de aceeași vârstă - amândoi dintr-un centru de îngrijire a minorilor - au jefuit doi taximetriști, le-au furat mașinile și au plecat la plimbare cu ele. După ce le-au avariat, au furat aparatele radio din autovehicule. Ajunși în fața instanței, cei doi au spus că au comis infracțiunile din plictiseală.

Poliția nu a avut ce să le facă, întrucât adolescenții erau prea mici pentru a răspunde pentru faptele lor. Potrivit sursei citate, cei doi erau conștienți de acest lucru, tânărul român declarând atunci că știa că nu i se poate întâmpla nimic.

În ianuarie 2023, după ce a împlinit 14 ani și putea răspunde în fața legii pentru faptele sale, adolescentul român, împreună cu un complice de 35 de ani, au mers cu un alt bărbat la locuința acestuia, unde l-au atacat și apoi l-au jefuit.

Cei doi au negat acuzațiile, însă magistrații nu i-au crezut și adolescentul român a fost condamnat la un an de detenție, dintre care patru luni cu executare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri