Aeroportul internațional care amendează companiile aeriene dacă transportă pasageri nevaccinați

Data publicării:
Aeroportul Internațional Kotoka din Ghana., terminalul sosiri un barbat cu bagaj
Aeroportul Internațional Kotoka din Ghana. Foto: Profijmedua

Operatorul principalului aeroport internațional din Ghana va amenda companiile aeriene cu 3.500 de dolari pentru fiecare pasager adus în țară care nu este vaccinat împotriva COVID-19 sau care este testat pozitiv la sosire, relatează CNN.

Regula intră în vigoare astăzi pe Aeroportul Internațional Kotoka din capitala țării, Accra, a anunțat compania Ghana Airports. Deczia vine după ce Ministerul Sănătății a cerut, săptămâna trecută, ca toate persoanele care intră în Ghana să fie vaccinare.

Măsurile sunt printre cele mai stricte din Africa, continent care se confruntă cu lipsa vaccinurilor și unde noua variantă Omicron provoacă îngrijorări din cauza vitezei de răspândire.

Înăsprirea restricțiilor din Ghana vine după ce Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat un împrumut de 75 de milioane de euro pentru a sprijini țara să facă față pandemiei. Este cel mai mare sprijin de acest fel pentru un program COVID-19 din Africa sub-sahariană.

„Ghana a făcut pași semnificativi pentru a gestiona impactul COVID și pentru a debloca investițiile pe termen lung”, a spus președintele BEI, Werner Hoyer, într-un comunicat.

Autoritățile au lansat o acțiune masivă de vaccinare luna aceasta, înainte de aplicarea, începând cu 22 ianuarie, a vaccinării obligatorii pentru mai multe categorii, inclusiv angajații guvernamentali, angajații din domeniul sănătății și studenții. Țara vrea să angajeze mai mulți oameni în sistemul sanitar pentru a dubla rata de vaccinare zilnică, la 140.000 de doze. Până acum, doar 5% din cei 30 de milioane de locuitori au fost vaccinați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri