Aflată la "marginea unei catastrofe" din cauza Delta, Indonezia anunță restricții pentru Bali și Java. Noi reguli pentru turiști

Data publicării:
bolnavi covid in jakarta
Varianta Delta împinge Indonezia la marginea unei catastrofe. FOTO: Getty Images

Varianta Delta împinge Indonezia la marginea unei catastrofe, spun reprezentanții Crucii Roșii. Țara se confruntă cu o criză acută de oxigen, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut accelerat. Începând de marți, țara modifică regulile de intrare pentru turiști.

Guvernul Indoneziei a dispus ca producătorii de oxigen să acorde prioritate nevoilor medicale, deoarece creșterea numărului de cazuri Covid a dus la lipsuri în mai multe orașe. Spitalele și-au depășit deja capacitatea, iar unul a raportat că 63 de pacienți au murit din cauza că oxigenul se epuizase.

Țara înregistrează în prezent peste 25.000 de cazuri noi în fiecare zi. Criza este atribuită călătoriilor numeroase și variantei Delta mai contagioase care se răspândește în țară. Indonezia a avut cel mai grav focar Covid din Asia de Sud-Est, cu aproximativ 2,3 milioane de cazuri pozitive și peste 60.000 de decese până acum.

Cu toate acestea, experții avertizează că numărul total este potențial mult mai mare din cauza testelor care nu au fost făcute corespunzător în afara capitalei Jakarta. Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat restricții pe insulele Java și Nali.

„O urgență ca pe timp de război”

Luni, două spitale din orașul Bandung au anunțat că au rămas fără oxigen și că au trebuit să respingă noii pacienți care solicită tratament de urgență.

În weekend, serviciile de urgență și unitățile de terapie intensivă ale spitalelor publice din orașele Bandung, Surakarta și Pamekasan au spus că se luptă cu un aflux de persoane care solicită internarea și că nu au putut să le interneze pe toate.

„Este o urgență ca pe timp de război”, a declarat pentru serviciul indonezian al BBC o femeie care solicită tratament pentru mama ei în vârstă. Mama ei fusese respinsă mai întâi la un spital care a rămas fără paturi și nu putea fi internată decât într-un cort improvizat.

Un oficial din cadrul Ministerului Sănătății, Siti Nadia Tarmizi, a declarat că a cerut industriei să intensifice producția de oxigen medical și a făcut apel la oameni să nu facă stocuri. Solicitarea a venit în contextul în care oamenii au încercat să își facă provizii.

Suntem la „marginea unei catastrofe”

În Jakarta, numărul zilnic de înmormântări din cauza infectărilor Covid a crescut de 10 ori de la începutul lunii mai, a declarat guvernul duminică.

Este înregistrat un număr mare de infecții și decese în rândul lucrătorilor din prima linie medicală din țară, în ciuda faptului că majoritatea acestora sunt vaccinați.

Țara se bazează în cea mai mare parte pe serul Sinovac, iar experții discută acum despre o a treia doză pentru a spori eficacitatea vacicnului împotriva noii variante Delta.

Federația Internațională a Societăților Crucii Roșii a declarat săptămâna trecută că țara „se clatină la marginea unei catastrofe Covid-19”.

Începând de marți, Indonezia va modifica regulile de intrare pentru vizitatorii străini, permițând doar accesul persoanelor complet vaccinate care au un test Covid negativ. Vizitatorii primiți vor trebui să petreacă încă opt zile în carantină la sosire.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Religia și...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...