Africa de Sud anunță primul deces de holeră. Cinci cazuri au fost înregistrate după cel mai nou focar de pe continent

Data publicării:
imagine cu bacteria care provoacă holeră
Foto: Profimedia Images

O persoană fără istoric de călătorii a murit din cauza holerei în Africa de Sud, a anunţat, joi, departamentul naţional de sănătate, numărul cazurilor confirmate în această ţară ajungând la cinci, relatează Reuters.

Decesul survine în contextul creşterii numărului de cazuri de holeră în sudul Africii, Malawi fiind afectată de cel mai mortal focar al său de până acum, cu peste 1.300 de decese.

Holera poate provoca diaree acută, vărsături şi stare de slăbiciune. Se răspândeşte în principal prin alimente şi apă contaminate. Dacă nu este tratată, boala poate ucide în câteva ore.

Cele mai recente două cazuri din Africa de Sud sunt persoane de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, fără istoric de călătorie, a transmis departamentul de sănătate, adăugând că unul dintre cei doi a murit ulterior. „Unul dintre contactele lui este încă în spital, fiind desfăşurate investigaţii suplimentare”, se arată într-un comunicat.

Africa de Sud a raportat două cazuri de îmbolnăvire la persoane sosite din Malawi, la începutul acestei luni. Soţul uneia dintre primele două persoane infectate a fost de asemenea pozitiv ulterior.

Holera nu este endemică în Africa de Sud, însă autorităţile sanitare au făcut apel la vigilenţă şi respectarea igienei pe fondul temerilor legate de transmiterea locală a bolii.

Ţările vecine Republicii Malawi, Mozambic şi Zambia, au raportat, de asemenea, cazuri de holeră, în timp ce Etiopia, Kenya şi Somalia răspund la focare în condiţiile unei secete severe şi prelungite.

În vestul şi centrul Africii, au fost consemnate cazuri în Camerun, Republica Democrată Congo şi Nigeria.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri