Agresorul din metroul japonez care a înjunghiat 18 persoane a recunoscut că e admirator al personajului „Joker”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0640716904
Pasageri din metrou fug din calea agresorului care a înjunghiat 18 persoane într-un tren din metroul din Tokyo. Foto: Profimedia Images

Autorul atacului petrecut duminică într-un tren din Tokyo, în care au fost rănite 18 persoane, era un admirator al personajului „Joker”, principalul adversar al super-eroului Batman, și unul dintre psihopații cei mai celebri din cultura populară și universul benzilor desenate, relatează presa japoneză.

Potrivit agenţiei Kyodo şi cotidianului Sankei, agresorul le-a mărturisit poliţiştilor admiraţia sa pentru Joker şi le-a spus că a „eşuat la muncă şi în prietenie şi dorea să moară”.

Tânărul de 24 de ani, îmbrăcat în costumul lui Joker, a fost arestat pentru tentativă de omor în urma agresiunilor cu cuţitul la bordul unui tren, unde a şi declanşat un incendiu, în  seara de Halloween, o sărbătoare foarte populară în Japonia.

Agresorul a spus poliţiei că „dorea să omoare pe cineva pentru a fi condamnat la moarte”, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei, pentru AFP, preluată de Agerpres.

O înregistrare video postată pe Twitter de un martor îl arată pe agresor aşezat singur într-un tren imediat după atac, fumând nervos o ţigară cu un aer sfidător, aşteptând ca poliţia să vină să-l reţină.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul purta un frac violet, o cămaşă verde şi o cravată cu model, amintind de vestimentaţia personajului „Joker” din universul benzilor desenate „Batman”.

Potrivit celui mai recent bilanţ al poliţiei şi pompierilor, 18 persoane agresate au fost spitalizate, iar un septuagenar, înjunghiat în zona toracică, se află în stare gravă.

Ieşit pe ecrane în 2019, filmul intitulat chiar „Joker” al regizorului Todd Phillips imagina procesul socio-psihologic al unui marginal care suferea de tulburări mintale ce îl conduceau să se transforme progresiv în acest personaj monstruos. Filmul a fost aclamat de critică, dar a suscitat o controversă pentru faptul că l-a transformat pe Joker într-un personaj aproape ataşant, un anti-erou revoltat împotriva violenţei sistemului. Agresiunile sunt rare în Japonia, unde şi legislaţia privind armele de foc este foarte strictă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri