„Aici este Coreea de Sud?”. Ce ar fi cerut, într-un scurt moment de luciditate, soldatul nord-coreean dezertat

Data actualizării: Data publicării:
„Girls Generation”, una dintre cele mai populare trupe de K-pop din Coreea de Sud.
„Girls Generation”, una dintre cele mai populare trupe de K-pop din Coreea de Sud.

Starea de sănătate a soldatului nord-coreean dezertat săptămâna în Coreea de Sud rămâne în continuare incertă. Presa de la Seul scrie că militarul pendulează între scurte momente de luciditate și pierderea cunoștinței, relatează Newsweek, citând ziarul sud-coreean Dong-A Ilbo.

vlcsnap-2011-06-04-19h08m40s113
„Girls Generation”, una dintre cele mai populare trupe de K-pop din Coreea de Sud. Captură video.

Într-o clipă de luciditate, soldatul ar fi întrebat medicii: „Aici este Coreea de Sud?”, după care ar fi cerut să asculte o melodie pop sud-coreeană a unei trupe de fete, au afirmat pentru Dong-A Ilbo, sub protecția anonimatului, surse medicale din Spitalul Universitar Anjou.

Muzica pop sud-coreeană (stil cunoscut sub denumirea K-pop) este interzisă în Coreea de Nord, însă soldații din Zona Demilitarizată intercoreeană au auzit de mai multe ori astfel de piese, deoarece Sudul pune adesea în difuzoarele de la graniță, cu sonorul dat la maxim, K-pop, ca parte a unui război psihologic între trupele militare din cele două Corei.

Citește și: Acuzații la Seul pe subiectul dezertării soldatului nord-coreean. Ministerul Apărării, suspectat că truchează realitatea

Soldatul nord-coreean, care ar avea vârsta de 20 de ani, a fost supus săptămâna trecută unei a doua intervenții chirurgicale, din cauza unor răni multiple prin împușcare.

De asemenea, doctorii au găsit în stomacul lui o „cantitate uriașă” de paraziți, a declarat vineri medicul său curant, Lee Cook-jong. Printre paraziții descoperiți, se numără și o specie de viermi rotunzi (nematode), pe care bărbatul i-ar fi putut lua din consumul unor legume tratate cu îngrășământ din fecale umane, o practică des folosită în Coreea de Nord. Medicul nu a precizat însă ce tip de viermi rotunzi, dacă sunt limbrici sau oxiuri, însă a afirmat că unul dintre paraziții extrași măsura nu mai puțin de 27 de centimetri.

Drumul spre recuperare al militarului este îngreunat și de o serie de boli cu care acesta a fost diagnosticat de către medicii sud-coreeni, inclusiv pneumonie și hepatita B, mai relatează ziarul Dong-A Ilbo.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri