Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul "Rust". Procurorii spun că "a fost distras"

Data actualizării: Data publicării:
alec baldwin pe platoul de filmare
Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar după uciderea directorului de imagine pe platoul de filmare. Foto: Profimedia Images

Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul "Rust", în timpul căruia a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, spun procurorii care anchetează cazul. Anchetatorii spun că tragedia s-a produs din cauza a "numeroase acte extrem de necugetate", scrie BBC.

Halyna Hutchins a murit pe platoul de filmare al filmului "Rust" din New Mexico după ce Baldwin ar fi tras cu o armă de recuzită. Armurierul filmului a fost, de asemenea, acuzat de omor prin imprudenţă.

Acuzațiile anunțate pentru prima dată în 19 ianuarie au fost detaliate în documentele publicate marţi. În actele de la dosar este descris platoul de filmare în care, spun anchetatorii, siguranța armelor era abordată haotic și nechibzuit.

În timpul antrenamentului privind modul de operare a armei de recuzită, Alec Baldwin a fost "distras" deoarece vorbea cu membrii familiei la telefonul mobil, a scris Robert Shilling, anchetator de la biroul procurorului districtual.

Dacă Alec Baldwin ar fi efectuat verificările de siguranţă obligatorii cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed şi nu ar fi îndreptat arma spre Hutchins, "tragedia nu s-ar fi produs", a susţinut Shilling.

"Această abatere nesăbuită de la standardele şi practicile şi protocolul cunoscute a cauzat în mod direct împuşcătura fatală", a afirmat el.

"Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti", a adăugat Shilling.

Documentul de acuzare subliniază că mai multe fapte au dus la tragedie, printre care:

  • Nu s-a folosit o replică a armei de foc pentru o repetiţie neprogramată
  • Armurierul a fost lăsat să părăsească platoul de filmare, contrar protocolului
  • S-a încălcat regula ca arma să fie primită doar de la armurier
  • Nu s-au rezolvat plângerile privind siguranţa pe platou
  • Nu s-au efectuat verificările de siguranţă necesare cu armurierul, care a fost angajat fără o certificare adecvată.

Avocaţii lui Baldwin şi ai lui Gutierrez-Reed au declarat că intenţionează să conteste acuzaţiile în instanţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi ar putea fi condamnaţi la 18 luni de închisoare şi la o amendă de 5.000 de dolari.  

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri