Alegeri în Canada. Partidul Liberal al premierului Trudeau va forma următorul guvern (estimări media)

Data publicării:
justin trudeau getty
FOTO: Getty Images

Partidul Liberal al premierului canadian Justin Trudeau va câştiga alegerile federale de luni şi va forma viitorul guvern, conform estimărilor difuzate de mai multe canale de televiziune, informează marţi AFP şi Reuters.

Potrivit informaţiilor difuzate de canalul de televiziune privat TVA, liberalii nu vor obţine majoritatea absolută în parlamentul de la Ottawa şi vor fi nevoiţi să formeze un guvern minoritar.

Posturile de televiziune CTV şi CBC, precum şi Radio-Canada au anunţat, de asemenea, o victorie a liberalilor.

Candidaţii liberali conduceau sau au fost deja aleşi în 146 din cele 304 de districte electorale care au comunicat rezultate în jurul orei locale 22:30 (2:30 GMT) , informează postul CBC citat de Reuters.

Partidul Liberal din Canada a obţinut victoria în scrutinul din 2015 şi 177 de mandate. Conform legislaţiei electorale, un partid trebuie să obţină cel puţin 170 de voturi din totalul de 338 pentru a-şi asigura majoritatea în parlament.

Aproximativ 27 de milioane de canadieni au fost chemaţi luni la urne pentru a alege un nou parlament. Cursa electorală a fost strânsă între liberali premierului Trudeau şi conservatorii conduşi de Andrew Scheer.

Sursa; Agerpres

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri