Alegeri la Chișinău | Candidatul pro-european Andrei Năstase a intrat în turul al doilea

Data publicării:
nastase

Ioan Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), din care provine preşedintele Igor Dodon, şi Andrei Năstase, candidatul Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr" (PPDA), la postul de primar al Chişinăului intră în turul al doilea al alegerilor locale. Prezenţa la vot la alegerile organizate duminică la Chişinău a fost de 35,53%.

nastase
Andrei Năstase / FOTO: Facebook

Comisia Electorală Centrală a anunţat, după centralizarea tuturor buletinelor de vot, că Ion Ceban a fost votat de 40,97% dintre alegători, iar Andrei Năstase de 32,12%. Actualul primar interimar al Chişinăului, Silvia Radu, s-a clasat pe locul al treilea, cu 17,65% din voturi, fiind urmată de candiatul PUN, Constantin Codreanu, cu 4,55%.

Prezenţa la alegerile organizate duminică la Chişinău a fost una scăzută - s-au prezentat la vot 225.587 de cetăţeni, adică 35,53% din numărul total de alegători.

Al doilea tur al alegerilor locale anticipate va avea loc la Chişinău în 3 iunie.

Peste 630.000 de locuitori din municipiul Chişinău au fost aşteptaţi la vot duminică să îşi aleagă primarul, pentru Primăria Chişinău fiind înscrise unsprezece candidaturi.

Alegerile locale anticipate au loc în condiţiile în care postul de primar a rămas vacant după ce Dorin Chirtoacă a demisionat în luna februarie, după ce a fost suspendat din cauza dosarelor sale penale. În noiembrie 2017 a fost organizat şi un referendum pentur revocarea lui, care a fost însă invalidat din cauza prezenţei scăzute la urne. Dorin Chirtoacă este acuzat de acte de corupere pasivă în formă agravată, precum şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor plătite de la Chişinău.

Sursa: news.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri