Alegeri SUA 2020. Donald Trump le cere americanilor care au votat să-și schimbe votul

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Alegeri SUA 2020
Algerile din SUA urmează să aibă loc pe 3 noiembrie Foto: Profimedia

Donald Trump revine pe Twitter cu o nouă postare, prin care le cere celor care au mers deja la vot să-și schimbe opțiunea. Președintele SUA a scris că imediat după a doua dezbatere privind alegerile din SUA, oamenii au căutat masiv pe Google: ”Pot să-mi schimb votul?” Peste 70 de milioane de americani au votat deja, o prezență record la un scrutin din Statele Unite.

Potrivit postării lui Donald Trump, întrebarea cu privire la schimbarea votului ar fi fost în trending pe Google și ar fi generat sute de mii de căutări. Răspunsul a venit prompt chiar de la președintele SUA, care a îndemnat alegătorii care și-au manifestat deja opțiunea să meargă să-și schimbe votul și să voteze în favoarea lui. 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Prezență record la alegerile din SUA 2020: peste 70 de milioane

Peste 70 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale din SUA, adică mai mult decât dublul participării totale la vot la alegerile precedente din 2016, relevă o statistică publicată marţi de US Elections Project, preluată de Reuters și citată de Agerpres.

Această participare masivă la vot indică atât un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, cât şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, într-un context în care pandemia pare să crească în forţă odată cu apropierea iernii.

Democraţii au un avantaj semnificativ la votul anticipat. Per total, democraţii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar în ultimele săptămâni republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.

Potrivit acestuia, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potenţialii alegători, adică cea mai ridicată din 1908.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri