Aleksandr Lukașenko acuză autoritățile lituaniene că ucid migranți

Data publicării:
profimedia-0631726162
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a acuzat luni Lituania de ucidere de migranţi, după informaţii privind un alt deces la frontiera de est a Uniunii Europene (UE). Lukașenko, îmbrăcat în uniformă militară, a vorbit, la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării belarus, despre migranţi aduşi dinspre UE la frontiera bielorusă „morţi sau poate pe jumătate morţi” şi aruncaţi acolo, informează dpa.

„În această criză a migraţiei, ticăloşii au mers atât de departe încât au ucis oameni”, a spus Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării belarus.

Poliţia de frontieră belarusă a anunţat luni dimineaţa că un bărbat a fost găsit mort la frontiera cu Lituania, după ce un alt trup neînsufleţit a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute. Informaţia nu a putut fi verificată.

UE îl acuză pe Lukaşenko, etichetat adesea drept „ultimul dictator al Europei”, că a determinat în mod deliberat migranţi să vină cu avionul din zone de criză precum Irak şi să se îndrepte apoi spre frontiera Republicii Belarus cu UE. De asemenea, migranţi s-au plâns în repetate rânduri că au fost agresaţi de forţele de securitate belaruse, informează Agerpres.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a raportat recent mai mult de zece decese de-a lungul frontierei estice a UE cu Belarusul, de la debutul actualei crize a migranților. De la începutul acestei crize în vară, mii de migranţi s-au strâns la frontiera belaruso-polonă, cheltuindu-şi toate economiile sau îndatorându-se pentru a încerca să fugă de situaţia dificilă din ţările lor şi să ajungă în Europa

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri