Aleksei Navalnîi spune că rușii au ucis un bărbat din Bucha doar pentru că avea același nume cu al lui

Data publicării:
Pașaport cu numele Ilia Navalnîi.
Pașaport cu numele Ilia Navalnîi. Foto: Twitter/ Aleksei Navalnîi

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui  Vladimir Putin, aflat acum în închisoare, spune că soldații ruși au ucis un bărbat de 60 de ani în orașul ucrainean Bucha, doar pentru că avea același nume cu al lui. Victima se numea Ilia Navalnîi, relatează Reuters.

Forțele ruse s-au retras de la Bucha luna trecută, iar oficialii ucraineni spun că au descoperit peste 400 de cadavre ale unor civili uciși de trupele ruse. Acuzațiile au dus la condamnări dure din partea Occidentului, în timp ce Kremlinul a vorbit despre un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Navalnîi a distribuit pe Twitter o fotografie cu un pașaport cu numele Ilia Ivanovici Navalnîi, despre care a spus că părea să fi fost lăsat în mod deliberat lângă un cadavru din Bucha.

„O persoană total nevinovată a fost ucisă de călăii lui Putin (cum să-i mai numesc? cu siguranță nu „soldați ruși”) pentru că are același nume cu al meu”, a scris Navalnîi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Se pare că sperau că e o rudă de-a mea”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la solicitarea Reuters pentru comentarii.

Navalnîi a spus că nu știe dacă bărbatul îi este rudă, dar că provine din același sat cu tatăl său.

Milioane de oameni au fost forțați să fugă din Ucraina după ce trupele ruse au invadat țara, pe 24 februarie. Mii de ucraineni au fost uciși sau răniți, iar orașe și sate au fost distruse.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri